Sinds september 2021 is Nadia Rutkovska onze dirigente.

Nadia is geboren in Ludza, de oudste stad van Letland en begint op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Haar carrière verloopt voorspoedig en met diverse behaalde diploma’s (docent piano, koordirectie en sinds 2005 afgestudeerd second, graduade, academic degree) verbindt zij zich aan diverse koren en muziekscholen.

In 2007 komt Nadia in Nederland, Terheijden wonen en verbindt zij zich hier aan diverse muziekscholen, begeleidt koren, een vocaal ensemble en harmonies. Sinds 2013 is zij als zzp’er werkzaam.
Als dirigent/repetitor/ pianobegeleidster is zij al jaren verbonden aan diverse koren in Brabant, onder andere het Roosendaals gemengd koor en de Anthony Singers in Terheijden. Alles bij elkaar een fantastische dirigent die zeker op haar plaats is bij het vrouwenkoor Les Chanterelles!


Afscheid van onze dirigent
Na 17 jaar dirigentschap hebben we afscheid genomen van onze dirigent Esther Barten. En dat ging niet zonder een lach en een traan. Na een persoonlijk en emotioneel woordje van Esther, werd zij namens het koor toegesproken door Ineke, die ons mee op reis nam langs de vele mooie en bijzondere muzikale gebeurtenissen uit de afgelopen 17 jaar.
Enkele citaten:
Op 4 april 2004 dirigeerde jij voor de 1e keer het koor bij gelegenheid van het afscheid van Jos van der Linden, de oprichter van Les Chanterelles. Uitgevoerd werden de werken: Rebecca – Captives hymn en Abendlied.
In de kersttijd verzorgde Les Chanterelles bijna jaarlijks sfeervolle concerten, waarop Brittens Ceremony of Carols met harpbegeleiding meerdere malen op het repertoire werd genomen.
2013 was ook het jaar dat Les Chanterelles haar 20 jarig bestaan vierde met de uitvoering van enkele juweeltjes uit het vrouwenkoorrepertoire waaronder Alice in Wonderland van Irving Fine, Bob Chilcott’s Five Songs for upper voices en de Folksongs of the Four Seasons van Ralph Vaughan Williams.


Lieve Esther, het is geen doei of dag, maar tot ziens! met een glimlach.