Les Chanterelles is een vrouwenkoor uit Dongen dat momenteel bestaat uit 15 leden, verdeeld over 3 stemsoorten: sopraan, mezzo sopraan en alt. Het koor staat onder leiding van Nadia Rutkovska.

We zingen voornamelijk 3 of 4 stemmige liederen in allerlei talen. We gaan graag de uitdaging aan met moeilijkere werken, maar hebben ook lichter werk in ons repertoire

Mei 2022 (foto: Ruth Wilmans)

Hoe wij zijn als koor
“Les Chanterelles is een klassiek vrouwenkoor dat kwaliteit heeft. Ze heeft duidelijk muzikale en artistieke ambities en wil dit op een creatieve, originele en toegankelijke manier uitdragen. Les Chanterelles is daarnaast ook een echt hartelijk koor dat menselijk contact erg belangrijk vindt. Ze is betrokken, zowel binnen het koor als in de buitenwereld. Ze heeft een groot hart. De leden zijn gemotiveerd en energiek en stellen zich ondernemend op. Les Chanterelles wil blijven verrassen.”

Interesse?
We repeteren op maandagavond van 19.30-21.45 in de Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen. Kom gerust eens kijken, je kunt de eerste 2 repetities vrijblijvend meedoen.
Onze leden betalen € 35,- contributie per maand. Kun je de contributie niet (helemaal) betalen en woon je in Dongen? Kijk dan hier op de website van de gemeente. We helpen je graag bij de aanvraag.
Voor meer informatie, neem contact met ons op via info@leschanterelles.nl.

Ereleden

Nel Hessels
In juli 2016 heeft Les Chanterelles Nel Hessels benoemd tot erelid van het koor. Nel is van september 1999 tot mei 2016 lid geweest en heeft het koor al die jaren intens gesteund als zangeres, maar ook als administratief ondersteuner van het bestuur. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en geven daar in de vorm van het erelidmaatschap blijk van. Nel is ons eerste erelid.

Francis van Heteren
In januari 2017 heeft Les Chanterelles postuum het erelidmaatschap verleend aan Francis van Heteren. Vanaf de start van Les Chanterelles in 1993 was Francis op haar sprankelende manier enthousiast en betrokken bij het wel en wee van het koor en de koorleden. Jarenlang was Francis een gedreven bestuurslid en voorzitter. Zodra het erelidmaatschap reglementair was vastgelegd, was het voor alle leden duidelijk dat het Francis toebehoorde. Vandaar dat we het erelidmaatschap, in overleg met de familie, postuum aan Francis hebben verleend.